Algemeen

Uw resultaat

Na deze cursus Praktijkmanagement bekijkt u de huisartsenpraktijk naast de medisch-technische bril meer als bedrijf. Doordat uw praktijk centraal wordt gesteld in de cursus kunt u direct nieuw verworven kennis inzetten in uw praktijk . Daarbij verwerft u competenties op het gebied van medisch leiderschap, ondernemerschap en management in de praktijk.


Doelgroep

  • huisartsen die onlangs praktijkhouder zijn geworden;
  • huisartsen die serieus overwegen om de stap van hidha of waarnemer naar praktijkhouder te maken en zich willen voorbereiden op deze nieuwe rol.


Daarnaast derdejaars aios, vanuit de Huisartsopleiding UMCG, deelnemen aan de cursus.


Aanpak

Op de eerste dag van de cursus verkennen we het beroepsprofiel van de praktijkhouder (de taken, verantwoordelijkheden en de benodigde competenties) en scherpen we uw persoonlijke visie op het huisartsenvak aan. Ook maakt u een start met twee opdrachten die als een rode draad door de cursus lopen, het gaat hierbij om een concreet kwaliteitsproject en een ondernemingsplan voor uw praktijk.
In de tweede fase (2x2 dagen) wordt u een aantal ‘management-instrumenten’ aangereikt. Hierin worden diverse thema’s behandeld en voor uw praktijk uitgewerkt.