Bijzondere en regionale opleidingsplekken

Denk jij aan een specialisatie in de Huisartsgeneeskunde? Wil je graag terug naar je roots of juist je horizon verbreden? De Huisartsopleiding UMCG biedt jou de mogelijkheid om te kiezen voor regionaal opleiden in Zuidoost-Drenthe, Leeuwarden of Noordoostpolder of voor een unieke opleidingsplek op een van de Waddeneilanden; Vlieland, Terschelling of Ameland.

Regionaal opleiden
Regionaal opleiden betekent dat je alle stages voor de Huisartsopleiding in hetzelfde gebied doet. Dat is niet alleen leuk, maar brengt ook veel voordelen met zich mee. Dat zijn voordelen voor jou, maar ook voor de regio. Regionaal opleiden is namelijk bedacht om opvolgingsproblemen te verkleinen. Er is op sommige plekken in Noordoost-Nederland een tekort aan huisartsen en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Voordelen voor jou
De voordelen voor jou als huisarts in opleiding zijn groot:

  • Je leert de regio en alle partners daar goed kennen.
  • Je bouwt aan een netwerk, binnen en buiten je werk.
  • Minder reistijd: vier dagen per week ben in je eigen regio, de vijfde dag ga je naar Groningen of Zwolle voor de terugkomdag.
  • Je wordt sneller betrokken bij regionale scholing en besturen.
  • Als je vrij bent, ben je zo in de natuur of cultuur: je hebt meteen een vakantiegevoel.

Met regionaal opleiden kan je proeven van de onderlinge sfeer tussen huisartsen en waarnemers in de regio. Een sfeer waarin artsen elkaar helpen en het vak in de volle breedte wordt uitgeoefend.

Wil je nu al meer weten over regionaal opleiden of een plek op een Waddeneiland? Neem dan contact op via huisartsopleiding@umcg.nl


Zuidoost-Drenthe, Leeuwarden en Noordoostpolder

Zuidoost-Drenthe is een prachtige regio. Er is veel groen, maar ook veel te doen voor jong en oud. Emmen is niet de hoofdstad van de provincie, maar wel de grootste stad van Drenthe. En dat merk je! Als huisarts behandel je een diverse groep patiënten.

Kies je voor regionaal opleiden in deze streek, doe je al je stages in de gemeentes Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Kies je voor Friesland dan ben je actief in de gemeente Leeuwarden e.o.. En in de Noordoostpolder ben je actief in de gemeente Emmeloord en Urk.

Ervaring van Jeffrey
Jeffrey Heidotting is geboren en getogen in Zuidoost-Drenthe. Hij was erg blij met de mogelijkheid tot regionaal opleiden. “Ik heb het hier altijd fijn gehad en voel me thuis. Bovendien heb ik het geluk dat ik goed kan leren en zo kan ik wat terugdoen voor de regio.” Hij is zeker van plan om huisarts in zijn regio te worden. “Het is niet zo dat ik daarvoor getekend hebt, maar ik zie echt alleen maar voordelen.”

Het hele verhaal van Jeffrey en zijn opleider lees je hier

Huisartsen in de regio Emmen
Wat maakt het zo leuk om huisarts te zijn in de regio Emmen? Huisartsen Sybout Hogervorst en Marije Engelbertink vertellen het je in dit filmpje!

Huisartsen in Friesland

Op de website van 11huisartsen vind je de verhalen van enkele huisartsen in Friesland en lees je meer over hoe dit platform jou en je partner kan helpen als je geïnteresseerd bent om je te vestigen in Friesland.

Meer informatie over wonen, werken en recreëren in of rondom Leeuwarden lees je in de informatiebrief van de gemeente.

Waddeneilanden

De Huisartsopleiding op een van de Waddeneilanden doen is een unieke en uitgelezen kans. Je werkt in dat jaar niet alleen aan je opleiding en carrière, maar geniet ook van de natuur en mogelijkheden van een eiland. Let wel op, want echt al je vrienden en familieleden willen dan een weekendje bij je langskomen.

Extra vergoeding
Stage lopen op een Waddeneiland betekent dat je daar ook zal moeten wonen. Vanuit de SBOH, de werkgever van artsen in opleiding, is er de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen voor eventuele extra woonlasten en reiskosten. Meer informatie hierover vind je op de website van de SBOH.

Ervaring van Youri
“Een dag nadat ik hoorde dat ik was ingeloot in Groningen, heb ik laten weten dat ik interesse had in een plek op een Waddeneiland. Ik woon en werk nu op Ameland”, vertelt aios Youri Poelemeijer. “Ik word hier herkend in de supermarkt en begroet. Dat is echt wel een groot verschil met wonen en werken in Amsterdam. Ik dacht dat Amelanders wat stug zouden zijn. Maar zolang jij jezelf bent en niet te hoog van de toren blaast, maak je snel contact met de lokale inwoners.”

Het hele verhaal van Youri lees je hier.